Hitta bästa vandringsryggsäcken!

Hitta bästa vandringsryggsäcken för dig och din vandring. Vilken ryggsäck passar dig bäst? Lätt eller robust? Eller kan man få både och?

Jämför 5 vandringsryggsäckar 55-65 l.

Exped Lightning 60 l

Läs mer

Exped Lightning 60 l

Komfort och rörelsefrihet

Lightning är en lättviktsryggsäck med roll-top stängning. Rullstängningen ger stor väderbeständighet och möjlighet att utvidga utrymmet i huvudfacket. Stor komfort och rörelsefrihet med en ram som ger god bärförmåga och stabilitet.

Ryggsäcken är försedd med kompressionsremmar och en topprem som säkrar packningen vid ramen.

Bär av vikten och kan justeras

Rejält aluminumstag fäst vid ländryggspanelen bär vikten över höfterna. Kan justeras för kroppslängd och för att minska kontaktpunkter.

Fickor av stretchtyg på varje sida. Väderbeständig ficka för vätskebehållare. Innerficka i mesh. Stark toppdragögla, öglor för isyxa och en daisychain.

Finns i dam- och herrdesign. Hållbart och väderbeständigt ribstop-nylon.

 • 60 l
 • 1150 g
 • Lätt vikt. Har flera förvaringsfickor men inget topplock. Fästen för redskap och packning.
Läs mer

Klättermusen Raido 55 l

Läs mer

Klättermusen Raido 55 l

Flerdagarsvandring med god bärkomfort

Med denna vandringsryggsäck för flerdagarsvandringar får du både lätt vikt, god bärkomfort och en funktionell design.

Ryggsäcken är utrustad med flera fästpunkter för att du enkelt ska kunna fästa packning och redskap på utsidan. Tält kan fästas ovanpå ryggsäcken och ett liggunderlag kan fästas baktill med hjälp av ett gummibandssystem.

Bärsystem som tillåter rörlighet

Konstruerad med en lätt aluminiumram och V3 Pivot bärsystem som tillåter fri rörlighet. Hållbart ribstop material gör tyget starkt trots att det är lätt och tunt. Justerbara och stoppade axelband. Bröstspänne med fyrpunktsspänne.

Expanderbar öppning med dragsko och dubbla stängningsanodningar. Rymliga sidofickor och förstärkt botten. Kompatibel med vätskesystem. Rekommenderad maxvikt 17 kg.

 • 55 l
 • 1279 g
 • Lätt vikt. Rymliga sidofickor, rulltopsstängning, fästen för att kunna fästa packning utanpå.
Läs mer

Osprey Ariel Pro 65

Läs mer

Osprey Ariel Pro 65

Tuff och avskalad design

Lätt men ändå tuff vandringsryggsäck för damer med en avskalad och strömlinjeformad design. Om du söker en vandringsryggsäck för damer, med låg vikt och ändå gott om förvaring och bärkomfort kan denna ryggsäck vara bästa vandringsryggsäcken för dig.

Går att ta bort topplock

Det går också att minska ryggsäckens vikt genom att ta bort topplock och höftbältesfickor. Den är byggd för att klara vandring i alpin miljö, expeditioner med basläger och långdistansvandringar. Försedd med blixtlås och förstärkningar för att tåla även hårda förhållanden.

Vandringsryggsäcken har en konstruktion för att klara tung packning trots sin låga vikt.

Kompatibel med vätskesystem. Fästen för vandringsstavar. Pålitligt NanoFly™ tyg. Ryggsystem utformat för kvinnor.

 • 65 l
 • 1700 g (Utan topplock och höftbältesfickor 1300 g)
 • Förvaringsfickor, dragkedja, öglor, fästen för stavar.
Läs mer

Lundhags Gnaur 60 RL

Läs mer

Lundhags Gnaur 60 RL

Bärkomfort för längre turer

Vandringsryggsäck med bärkomfort för längre turer. Klarar tung packning och har kapacitet att fästas ihop med en mindre Lundhagsryggsäck. Tåligt Lundhags PolyCotton material och aluminiumspännen för lång livslängd.

Delar av bärsystemet kan bytas ut. Styv ram som klarar tung packning. Utvändig helcirkelsram av aluminium för bålstabilitet, samt vertikala aluminiumstänger för extra stöd.

Lätt att komma åt

Enkel åtkomst genom stor frontöppning. Dubbla sidokompressionsremmar för justering av storleken. Vadderade axelremmar med max viktfördelnign. d-ringar på axelremmarna. Vadderat höftbälte, med vattenskyddade fickor på sidorna. Höftstabilisator på sidan.

Flytande topplock med dragkedja på förvaringsfack. Expanderbara sidfickor med dragkedja. Kompressionsrem under locket för fastsättning av tält. Kompatibel med vätskesystem. Regnskydd i bottenfacket.

 • 60 l
 • 2880 g
 • Stor frontöppning. Topplock med förvaring. Sidofickor. Fästen för extra kapacitet.
Läs mer

Gregory Paragon 58

Läs mer

Gregory Paragon 58

Smidig, stabil och dynamisk

Mångsidig vandringsryggsäck med bärsystemet Free float, som har dynamiska och justerbara flexpaneler. Ventilation och perforerade axelremmar. Wishboneram och stag i fiberglas för stabil lastkontroll och vridningsflexibilitet.

Fack för sovsäck

Bröstrem, säkerhetsvissla och clip finns för vätskesystem. Rymligt huvudfack, fickor i stretchmesh och fickor med dragkedjor, sovsäcksfack i botten och utvändiga fästpunkter för utrustning.

Regnskydd medföljer. Kompatibel med Gregorys 3D Internal Hydro-vätskesystem. För extra volym kan Gregory Nano 14 kopplas till ryggsäcken.

 • 58 l
 • 1620g
 • Lätt och smidig. Sovsäcksfack, fickor och fästpunkter. Maxbelastning 22,7 kg. Regnskydd ingår.
Läs mer