I staden Ushuaia


Ushuaia%203b%20(1%20av%201).jpg

Staden Ushuaia ligger vid Andernas fötter åt ena sidan, och havet vid den andra. Det är en lite ruffig nybyggar stil över staden, och en stor del av bebyggelsen ser ut som hopspikade bräder. Taken har ofta en mycket brant lutning, som jag gissar är väldigt praktisk om det kommer stora snömängder. 

hund%20ushuaia%20(1%20av%201).jpg

Tyvärr var jag inte inne i något av husen, utan bodde på ett vandrarhem i ett sexbäddsrum. Det var ett skönt avbrott med lite bekvämligheter efter allt bussresande. Och skönt att kunna ställa sina grejer någonstans utan att behöva flytta runt dem i ett kör. 

Hundar sprang lösa i staden, och verkade ha något slags eget community, även om de hade en ägare. En av hundarna sprang runt och eldade upp de andra hundgrannarna, och sen skällde alla. 

De centrala delarna av staden var modernt turistinriktade, och erbjöd flera trevliga fik och restauranger. Affärerna på shoppninggatorna var till stor del inriktade på klädaffärer och souvenirer. De flesta affärer liknade varandra, och efter en rundvandring där så landade intresset mest på var vi kunde få go-fika och mat. Och var vi kunde köpa vatten, snacks och frukt. Som vanligt. 

Staden hade en stor charmpotential, kanske till stor del för det fantastiska läget och den mäktiga omgivningen. De magiska bergen runt staden lockade ständigt till sig mina beundrande blickar och havet viskade om äventyr bortom horisonten. 

Ushuaia%203%20(1%20av%201).jpg